Организирани съвместни мероприятия, посветени на Световният ден за борба срещу СПИН

Дата:

Националната здравно-образователна  антиспин кампания, организирана от РЗИ– Софийска област -Дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, съвместно с Професионална гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец, премина  под надслов  „БЪДИ В ЧАС“.

Антиспин кампанията в ПГ по КТС- град Правец обхваща периода 29.11.2016 г.- 02.12.2016г. За периода, посветен на тази кампания бяха организирани различни мероприятия. В централното фоайе на училището се излъчваше видео-филм „БЪДИ В ЧАС“, който даваше възможност на всеки един ученик да се докосне до тази толкова полезна АНТИСПИН кампания.

Ученици от УУС и Клуб „Моят глас е важен“ направиха  тематично табло, посветено на Антиспин кампанията под мотото „ Животът е безценен“!

Много от учениците се запознаха с последните и най-актуални данни за новорегистрираните с ХИВ – инфекция. Информацията е дадена от Министерство на здравеопазването – Запазва се тенденцията ХИВ да се разпространява предимно по сексуален път!

На голяма част от учениците бяха раздадени червени ленти – символ на борбата със СПИН.

В  кабинета на медицинския специалист в училището екип на „ПБПЗ“  и „Надзор на заразните болести“  от София – област направи   анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ статуса с бързи тестове,  за навършили 16 годишна възраст.Раздадени бяха и презервативи от училищния медицински специалист на всички желаещи  ученици.

Етикети: , , ,