Баскетболен празник в Правец по случай 30-годишния юбилей

Дата:

В истински баскетболен празник се превърна отбелязването на 30-годишния юбилей на Професионалната гимназия по Компютърни технологии и системи (ПГ по КТС) град Правец.

Освен с тържествена програма в центъра на града, юбилеят бе отбелязан с един от символите на града – баскетбола. В съботния ден Спортния Комплекс Правец стана домакин на атрактивен 3х3 турнир, който предложи много емоции на жителите на града. Той бе съпроводен и от демонстративна среща между бивши и настоящи ученици на гимназията, дала множество баскетболисти на страната. Състезанията с бяха съпътствани от много музика и награди.

Шампион в надпреварата стана отборът на 61, в който участваха възпитаникът на УКТЦ Иван Иванов, Владимир Иванов, Тодор Колев и Христо Ангелов. Тимът победи на финала сръбския тим Лукаш Кафе Ниш с 21-15.

В турнира се включиха общо 10 отбора като сред тях участваха два сръбски отбора и националния отбор в 3х3 за юноши (18) –Николай Леков, Николай Русимов и Димитър Йошев. Той обаче отпадна в груповата фаза.

Състезателят от Лукойл Академик Николай Грозев също се включи в надпреварата, заедно с Павлин Ганчев и Стефан Гунински, но загуби на полуфинал от шампиона 61.
Треньорът от Рилецо Даниел Клечков също премери сили на турнира.

Атракция на турнира бе и тимът на Легендите, в който се включиха Ивко Ивков от Левски заедно със сина и внука на легендата Георги Христов – Белята, който си отиде от този свят преди няколко месеца. В юбилейната надпревара се включиха и неизменните участници в 3х3 турнирите Данаил Христов, Иван Тилев под името Великаните.

В демонстративната среща с бивши и настоящи ученици на гимназията участваха братята Иван и Любомир Лилови, треньорът и играч на Шумен Янко Янков, мениджърът на Лукойл Академик Румен Гунински и неговия по-малък брат Стефан Гунински, националът Денис Петков, Радослав Кочев от Чавдар Троян, Васил Симеонов от първия випуск на гимназията, Любомир Жечев, който спечели риалити формата „Къртицата“, Иван Златанов и много други.

Сред настоящите бяха играчи на Академик София – Цветомир Акимов,  Иван Йорданов и Мартин Ненчев, които тази година станаха републиканско шампиони. Те загубиха от по-опитните възпитаници на УКТЦ, но идеята беше да има повече забавни емоции, а не състезателен характер. Водещ на надпреварата бе познатият на баскетболените фенове Любака.

Победителите бяха тържествено наградени следобяд в центъра на града лично от кмета на Община Правец Румен Гунински, както и от директора на УКТЦ Трифон Трифонов. Те получиха купи и медали и парична награда на стойност 500 лева за първо и 200 лева за второто място. След това юбилеят завърши с празнична програма, включваща много танцови и музикални изпълнения.

Етикети: , ,