Връчване на дипломи на Випуск 2014 на ПГ по КТС – Правец

Дата:

Зрелостници от ПГ по КТС – Правец получиха дипломите си за средно образование на тържествена церемония в актовата зала на училището.
Випуск 2014 от ПГ по КТС е със среден успех мн. добър 5,00. Отличниците на випуска с успех над 5,5 са 18.
Директорът на училището г-н Трифон Трифонов поздрави завършващите : „Випуск 2014 на ПГ по КТС е един добър и успешен випуск с разнообразни интереси. Подготовката на всички е на високо ниво, което е в съответствие с целенасочената работа на учителите и учениците“.
Дипломите на завършващите бяха връчени от професор Огнян Наков – декан в Техническия университет и проф. д-р Пламенка Боровска – ръководител катедра „Компютърни системи“ към ТУ- София. Те пожелаха на всички „Добре дошли” наесен в университета за откриване на академичната учебна година.
Гост на церемонията по връчване на дипломите беше Николай Яхов, председател на ОбС – гр.Правец, според който ПГ по КТС е училище, което е в рамките на Техническия университет и е едно от най-добрите от този тип в страната.
На випускниците връчиха Диплома за завършено средно образование и Свидетелство за професионална квалификация, а отличниците бяха наградени с Грамоти и ръчни часовници.
Вече има ученици, които са приети в чужбина и в университети в страната.
Сред завършващите тази година са и баскетболистите, благодарение на които отборът на ПГ по КТС стана две поредни години Републикански шампион и се класира на четвърто място на Световното първенство в Китай.
В Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи се работи по много проекти. В училището има над 25 групи по проект „Успех“, което дава възможност за по-пълноценно усвояване на свободното време на учениците.
ПГ по КТС е сред класираните образователни институции по Националната програма „Модернизация на материалната база в училище“, модул „Подобряване на училищната среда – оборудване и обзавеждане“ към Министерство на образованието. Учебното заведение ще получи средства в размер на 84 000 лв. за подмяна на подови настилки, оборудване на стаи, работилници, кабинети и лаборатории.
ПГ по КТС спечели два проекта по програма „Еразъм“ за обмен с ученици от десет различни страни.
Директорът на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи сподели, че и тази година броят на подалите документи за кандидатстване след седми клас е много висок, над 200 ученици са кандидатствали в ПГ по КТС. Кандидатите са от цялата страна.
Трифон Трифонов благодари за подкрепата на ръководството на ТУ – София и на Община Правец.