В ПГ по КТС – гр.Правец откриха лаборатория по роботика

Дата:

Пета поредна лаборатория за тази учебна година бе открита днес от Трифон Трифонов – директор на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи.

Преподавателите в ПГ по КТС – гр.Правец гл. ас. Симеон Цветанов от ТУ – гр.София и Венцислав Начев от Правец, който е бивш възпитаник на училището, подеха амбициозно идеята и активно участваха в създаването на лаборатория по роботика. С откриването на тази лаборатория се дава възможност за извънкласни дейности. Учениците ще могат самостоятелно да се занимават и разширяват своите технически умения и знания в сферата на информационните и комуникационни технологии. Това ще даде голяма възможност за симбиоза на технологиите с човешкото ежедневие и други сфери – биология, химия, физика, екология и др.

Лабораторията ще бъде дoстъпна за всички ученици на ПГ по КТС, а някои от петокурсниците ще разработят дипломните си работи в лабораторията.

В училището вече има ученици, които са участвали и печелили конкурси и състезания в сферата на технологиите. Интересът към създаването на тази лаборатория от страна на възпитаниците се оказа доста голям и това мотивира преподавателите да планират мероприятия и конкурси в бъдеще.

Ръководството на училището пожелава успех и в това начинание!

Етикети: