Грандиозно честване по случай 30-годишнината ни

Дата:

Един от символите на град Правец – Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи, отброи тридесетата година от своето основаване.
Десетки гости и официални лица се събраха в Правец на грандиозно честване по случай 30-годишнината от създаването на Компютърната гимназия в града.
Сред присъстващите бяха Ректорът на Технически университет – София Георги Михов, доц. д-р инж. Пламен Вачков, проф. д-р инж. Павел Мартинов и много други.

Юбилейните тържества бяха открити от директорът на професионалната гимназия Трифон Трифонов, който отправи вълнуващо обръщение към ученици, преподаватели и гости на тържеството. „Уважаеми настоящи и бивши учители, служители и ученици, отправям своя поздрав към всички вас по случай 30-годишния юбилей на ПГ по КТС- град Правец. Това е голям празник за нашето училище, което се превърна в емблема на развитието на Информационните технологии в национален мащаб. Днешният празник с основание може да се нарече празник на всеки, който учи или е учил, и преподавал тук. Ние от училищното ръководство се гордеем, че десетилетия наред сме дали на България стотици образовани хора, търсещи последващо образование и кариерно развитие навсякъде по света“, заяви Трифон Трифонов.

Тържествената програма бе открита от лъчезарните водещи Беатрис Дамянова и Ясен Георгиев.

Ученикът от ПГ по КТС Иван Асен Иванов поздрави всички присъстващи с изпълнението на популярната песен „Моя страна моя България“.

В празничната програмата участваха Духов оркестър и Мажоретен и танцов състав към ПГ по КТС, самодейци от НЧ „Заря 1895“ – гр.Правец, Младежки духов орквстър и мажоретен състав – Ботевград.

Кметът на Община Правец Румен Гунински поздрави всички бивши и настоящи ученици, преподаватели и гости по случай 30-годишнината от създаването на Компютърната гимназия. Той сподели, че в историята си Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи се е доказала с качество, професионализъм и успех.

Кметът Румен Гунински връчи почетен плакет на Трифон Трифонов за заслугите му в утвърждаването и развитието на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец.

На честването бяха наградени и професори и основатели на гимназията, допринесли за създаването и утвърждаването на училището, което е едно от най-добрите в България.

Наградени с почетни плакети и грамоти бяха учениците, участници с литературни произведения и за изработване на емблема на училището.
Кметът на Община Правец Румен Гунински връчи купи, грамоти и медали на победителите в Турнир по стрийтбол за купата на УКТЦ. Наградени с тениски от Община Правец бяха и баскетболистите от ПГ по КТС, които станаха Републикански шампиони на ученическите игри.

С решение на педагогическия съвет бе връчен плакет на Иван Борисов, бивш ученик от Випуск’ 87 на УКТЦ. Новият спортен комплекс в ПГ по КТС е финансиран, изграден и оборудван от Иван Борисов.

Водещите поканиха на сцената Сдружение „УКТЦ ЗаВинаги”, което бе посрещнато с бурни аплодисменти. Сцената се напълни с бивши ученици на УКТЦ, които споделиха, че са щастливи, че виждат толкова много млади хора, наследници на тях.

По-късно на откритата сцена бе представена музикално-артистична програма, осигурена от Сдружение „УКТЦ ЗаВинаги”. Водещ на програмата беше Део, който допринесе за още по-доброто настроение на присъстващите. В нея участваха още група „Акага”, Дичо и музиканти, сред които китаристът на „БТР”.
Тържественият юбилей бе вълнуващо преживяване за всички присъстващи- настоящи и бивши ученици и учители, гости на юбилея.

Празникът на площад „Тодор Жиков“ в Правец завърши с ефектна заря също подарък от сдружение „УКТЦ ЗаВинаги“.

Етикети: , , , , ,