Зам.-министърът на МОН, началникът на РУО, журналисти от национални медии посетиха днес НПГ по КТС

Дата:

„Гордеем се, че сме едно от водещите училища в България!“

Според статистиката от последното десетилетие НПГ по КТС – Правец е сред най-желаните училища в България. Това е така, защото учениците тук се подготвят в атмосфера на изобретателност и академично развитие, което спомага за по-бързата им професионална адаптация.

Тайната на успеха сподели днес пред представители на МОН, РУО – София регион, журналисти от няколко централни и регионални медии директорът на училището – инж. Трифон Трифонов.

Таня Михайлова – зам.- министър на образованието и науката, Росица Иванова – началник РУО – София регион, проф. д-р инж. Огнян Наков – съветник на министъра на образованието, преподавател в училището, журналисти от БНТ, Канал 3 и БГНЕС, представители на СБУ и други институции разгледаха мултимедийната зала, медиатеката, музея на компютрите, заседателната зала, лабораторията, в която се водят заниманията на клуб „Роботика“, присъстваха на учебно занятие по националната програма „IT кариера“ на МОН, надникнаха в английския двор на гимназията…

Интерес предизвикаха и довършителните дейности по оформяне на прилежащите площи. В момента в националната гимназия тече мащабен ремонт на дворното пространство по иновационна програма на МОН и „Региони в растеж“.

НПГ по КТС вече е напълно готова да посрещне на 16 септември своите ученици-констатираха гостите днес.

Вече е поставен дори надписът на вратата:“ Добре дошли, скъпи ученици!“