Зрелостниците от НПГ по КТС получиха дипломи и свидетелства за професионална квалификация

Дата:

На 25 юни 2024 година в залата на читалище „Заря“ в град Правец се състоя тържествена церемония, на която зрелостниците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи гр.Правец, випуск 2024, получиха дипломите си за завършено средно образование и свидетелствата за придобита професионална квалификация в специалност „Системен програмист“.

Гости на тържеството бяха представители на Технически университет – София, образователната система и бизнеса. Сред тях бяха проф. д-р Георги Венков, заместник-ректор на ТУ – София, проф. д-р Даниела Гоцева, декан на факултета по компютърни системи и технологии и научен ръководител на НПГ по КТС, Росица Иванова, директор на Регионалното управление на образованието (РУО) – София област, Вергиния Йорданова, старши експерт по професионално образование в РУО, д-р Бойко Денчев от Федерацията на научно-техническите съюзи, както и представители на бизнеса – Доброслав Димитров, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и председател на Българската работодателска асоциация иновативни технологии (БРАИТ), и Иван Русев от „Experian“.

Тази година 11 ученици завършиха с пълно отличие, демонстрирайки изключителни знания и умения в сферата на системното програмиране. Още 64 ученици завършиха с отличен успех, което е значимо постижение и свидетелство за високото ниво на подготовка и мотивация на учениците в НПГ по КТС гр.Правец.

Церемонията беше изпълнена с вълнуващи моменти и гордост от постигнатите успехи на зрелостниците, които сега са готови да продължат своето образование и да започнат професионалния си път в областта на информационните технологии.