Ивена и Стефани след завръщането си от Китай: Чувството е неописуемо!

Дата:

Горди сме, че представяхме България. В лагера имаше ученици от още шест европейски държави. Голяма част от дейностите, в които участвахме, бяха свързани с опознаването на китайската култура. Бяхме настанени в хотел, който беше в кампуса на Северния университет на Китай. Имахме възможността да пребиваваме и в истински китайски семейства. Те ни разведоха из Пекин. Хапнахме в модерен китайски ресторант и за първи път опитахме Драконов плод. Успяхме да разгледаме доста от Пекин. Бяхме на един от най-големите площади в света-Тиенанмън /“Вратата на небесното спокойствие“/. Посетихме и Забранения град-дом на императорското семейство в продължение на векове. Храмът на небето беше следващата ни дестинация. Видяхме и Великата китайска стена – заслужено определена за едно от седемте чудеса на света!

Ние и нашите семейства благодарим от сърце на нашия директор г-н Трифон Трифонов, защото именно благодарение на неговата щедрост и  доброта успяхме да посетим това прекрасно място!

Благодарим също и на нашия преподавател по китайски език в НПГ по КТС г-жа Муховска, че ни избра и че бе неотлъчно до нас.