Инициативи в Деня на розовата фланелка

Дата:

„Тормозът спира тук“ си казаха учениците от Професионална гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец в Деня на розовата фланелка.

Последната сряда на м.февруари е известна  като „Ден за борба с тормоза в училище“. На този ден участниците са помолени да носят розово – символ на агресията, символ на несъгласието в училище, изразяване позиция и неприемане на тормоза в училище.

Запознати с историята, която е  протест срещу инцидент станал в училище в канадска провинция Нова Скотия,  бързо става популярна и сред  учениците от други училища.

Идеята бе подкрепена от ученици и преподаватели в ПГ по КТС, облечени в розови дрехи с посланието – Да се разпространява любов, а не омраза!
Тази инициатива, да покажем, че не искаме тормоза да съществува в нашето училище бе фокусирана в изготвен плакат от ученици и членове на УУС.

С беседа и анкета, проведени в някои от класовете се навлезе по-дълбоко в същността на проблема. Тя пък от своя страна даде допълнителна възможност за постигане на по-устойчив ефект. Гимназистите , присъединили се към тази инициатива избраха ДОБРОТО и казаха НЕ на тормоза!

Етикети: , ,