Кауфланд България подари чисто нова презентационна зала на Националната гимназия по компютри в Правец

Дата:

Лично главният мениджър на веригата и управител на Кауфланд сървис Михаил Петров дойде за събитието. Двамата с директора на НПГ по КТС – инж.д-р Трифон Трифонов, прерязаха лентата на залата, оборудвана изцяло със средства, предоставени от търговската верига. „Ще се радвам учениците да използват залата често. Тя е удобна и арт конструирана, така че да предразполага към раждането на нови и креативни идеи. Това е само една от инициативите по съвместното ни партньорство с НПГ по КТС-Правец, което стартира преди няколко месеца“-уточни Михаил Петров. „Съвсем наскоро Кауфланд България организира олимпиада по информационни технологии. Днес ние не само наградихме най-добрите шестима ученици от НПГ по КТС, класирали се на първите места, но отправихме към тях и конкретни предложения за включването им в нашите стажантски програми“-допълни управителят на веригата. Същия ден главният мениджър на Кауфланд България се срещна и разговаря с родителите на шестимата ученици. Младите програмисти ще получат сериозни стипендии от веригата, както и възможност за допълнително обучение, а след това и за работа. „Кауфланд е високо иновативна компания. Ние имаме най-големия логистичен център на Балканите, който е с площ от 110 хиляди кв метра и е на стойност 120 млн евро. За управлението на нашите процеси ние инвестираме много в новите технологии и в айти специалисти“-подчерта Михаил Петров.

„Това, което се случва, е най-доброто доказателство за полезността от подобно партньорство между бизнес сектора и учебните заведения“-заяви директорът на националната компютърна гимназия в Правец инж.Трифон Трифонов. „Преди няколко месеца проведохме първата си среща с ръководството на Кауфланд България и установихме, че имаме много допирни точки. Малко по-късно вече реализирахме няколко инициативи, сред които олимпиада по IT и откриването на тази нова презентационна зала“-допълни директорът Трифонов.

Като на празник, новата зала бе открита с танц на мажоретния състав при гимназията и изпълнения на училищния духов оркестър. „Трябва да ви призная нещо: за първи път ме посрещат тържествено с духова музика и танци. Впечатлен съм и много ви благодаря!“ – откровено призна главният мениджър на Кауфланд България.

След откриването на новата зала Кауфланд спретна хубава почерпка за всички присъстващи, а от ръководството на веригата обещаха скоро нови изненади и инициативи.

Етикети: , ,