Министър Коларова посети ПГ по КТС

Дата:

Министър Коларова посети ПГ по КТС -Правец
Министърът на образованието, младежта и науката от служебния кабинет доц. Румяна Коларова посети на 10.10.2014г. Професионална гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец. Тя бе посрещната от г-н Трифон Трифонов – директор на училището, който я запозна подробно с дейността и успехите на учебното заведение. Министър Коларова бе придружена от зам. управителя на Софийска област Красимир Кунчев и Началника на Регионалния инспекторат по образование – София област Мила Манчева. На срещата-разговор с учителския колектив бе и зам.ректорът на Технически университет проф.Панов.

Министър Румяна Коларова посети 5 лаборатории на територията на учебното заведение и се запозна нагледно с перфектното му техническо оборудване, което е в резултат на финансовата подкрепа на Технически университет – София, подчерта неколкократно директорът. Той заяви, че три от тях са направени от бивши възпитаници на професионалната гимназия.
Г- н Трифонов постави пред министърката като неотложен и важен въпроса с осигуряването на средства за ремонт на общежитието, в което са настанени 302 ученика от общо 502 през настоящата учебна година.
По време на срещата-разговор с преподавателите, министър Румяна Коларова изтъкна, че училището е с големи възможности и направи сравнението, че ПГ по КТС е един оазис в съвременното обучение на кадри.
На поставената дискусия от министърката за ефективността на образованието в професионалните гимназии и степента на квалификация на учениците и преподавателите, поставяйки в перспектива реализацията на кадрите спрямо изискванията на бизнеса, проф. Панов подчерта значимостта на взаимовръзката на училището с бизнеса, като задължителен елемент в бъдещата работа на двете образователни институции. Той призна, че ПГ по КТС върви по възходяща скала доста добре, което обаче не означава, че това е повод да се спре дотук.