Младежкият духов оркестър на ПГ по КТС се завърна от турне в Братислава

Дата:

Младежкият духов оркестър на Професионална гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец се завърна от турне в Братислава, където музикантите взеха участие в концерт в Българското училище по покана на посланика на РБългария и директора на училището.
Нейно Превъзходителство г-жа Маргарита Ганева – посланикът на Република България за Словакия се включи в тържествата посветени на 24 май и организирани от българската общност в Братислава.
Част от визитата на оркестъра е продължила в местността „Девин”-Словакия, където е и паметника на двамата братя Кирил и Методий.
В нощта на музеите, в един от музеите на гр. Търнава, пред българската общност в Словакия и отново в присъствието на посланичката ни, на кметовете на двата града, на председателя на културния център и директорката на българското училище, музикантите на ПГ по КТС трогнаха всички присъстващи със своите изпълнения .
Радушното посрещане силно впечатли участниците, които продължиха с разходка до забележителностите на Виена, която бе част от предвидената програма.
Ръководството на училището изказва своята благодарност към музикантите-възпитаници на ПГ по КТС – град Правец и им пожелава много такива бъдещи участия