НПГ по КТС грабна наградата на община Ботевград за най-добро комплексно представяне в състезанието „Забавните технологии”

Дата:

На 26.03.2019 год. ученици от НПГ по КТС Правец, водени от инж.Цветомир Георгиев, взеха участие в тазгодишното /пето/ издание на състезанието “Забавни технологии”, което се организира от катедра „Електроника, компютърни системи и технологии” на Колеж по енергетика и електроника – Ботевград  /база на Техническия университет в София/. Те се състезаваха в две направления: „Уеб дизайн” и “Програмиране. Заданието в първото бе да се разработи начална страница на сайт, отразяващ тенденциите в мобилните приложения. Програмистите имаха за задача да обработват числа в масиви.  

А ето и победителите в петото издание на “Забавни технологии“: 

В категория „Уеб дизайн” първите три места заеха съответно Василена Николаева, Алекс Георгиев и Илиян Петров. И тримата ученици са възпитаници на НПГ по КТС – Правец;

Класираните на първо, второ и трето място в категория “Програмиране“ са Никола-Войслав Секулов – ТПГ по КТС – Правец, Мартин Банов – ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – Ботевград, и Роксана Колева – НПГ по КТС;

Тази година бе предоставена и една комплексна награда, осигурена от Община Ботевград, на училището с най-много участници в състезанието и с най-много завоювани призови места. Тя отиде при НПГ по КТС – Правец. Наградата – принтер и грамота, бе връчена от секретаря на Общината – Стефка Граматикова.