Образователни експерти от Европейската комисия посетиха компютърната гимназия в Правец

Дата:

На 18 и 19 юни в РИУ Правец Комисията по образование на ЕС в Брюксел проведе заседателен форум по проблемите на професионалното образование.

На срещата присъстваха 35 експерти от всички европейски страни, както и представители на МОН, преподаватели от Факултет „Компютърни технологии и управление“ при ТУ-София, преподаватели от НПГ по КТС-Правец.

На откриването те бяха приветствани от председателя на ОбС Правец инж. Николай Яхов.

В програмата беше включено посещение на Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи-Правец-пример за уникален образователен модел.

На 18 юни следобяд в продължение на повече от 3 часа гостите с интерес разгледаха богатата материално-техническа база на учебното заведение. Директорът на НПГ по КТС инж.Трифонов разказа историята на училището и представи неговото настояще, а след това гостите изгледаха с внимание мултимедийна презентация. След това те посетиха занимания на учениците по програмиране, Клубовете по роботика, Сиско академия, физика. Представителите на Европейската комисия споделиха, че са наистина впечатлени от базата на НПГ по КТС, от организацията на учебния процес и най-вече от разговорите с ученици от гимназията, участвали в занятията.

„За нас беше удоволствие да се докоснем отблизо до едно невероятно добро училище, което създава безспорни професионалисти в айти сферата“-коментираха на тръгване европейските експерти.