Отбелязахме Деня на толерантността

Дата:

Учениците от Професионална гимназия по компютърни технологии и системи,  под мотото  „С послания за толерантност“, отбелязаха 16 ноември  – Международният ден на толерантността. Представители от всеки випуск посетиха Защитеното жилище в град Правец.

Те развълнуваха възрастните хора с урока за толерантност, който бе изготвен от членове на УУС и клуб „Моят глас е важен“. „Ние, вашите деца и вашите внуци сме тук, за да ви споделим и уверим, че толерантни са онези хора, които могат да живеят в хармония със себе си, и на всички нас е  ясно, че крайният резултат от образованието е толерантността“ – споделиха учениците от ПГ по КТС.

За този  ден  гимназистите подготвиха и  празнично украсена кутия, в която раздадоха на всеки един късмети с послания, които прочетоха на глас и изказаха своето вълнение.

Учениците не пропуснаха да споделят своята добронамереност към всички с топлите думи –  „Мили хора, днес ние изразяваме нашето уважение към вас и вашето поколение. Искаме да декларираме също така, че ще следваме вашия добър пример за толерантност и уважение“!

Този ден донесе много радост, предизвика много емоции, усмивки и приповдигнато настроение.

А в централното фоайе на входа на училището вървеше презентацията – Урок по толерантност и всеки ученик можеше да се докосне и запознае със същината на тази толкова важна и толкова значима дума!

Ръководството на училището изказва благодарност към това добро дело и пожелава на своите ученици здраве , да вярват в себе си и способностите си и безброй поводи за щастливи мигове!

Етикети: , ,