Откриване на новата учебна година

Дата:

 

ПГ по КТС-Правец откри новата учебна 2014/2015 година с гости от Китай и Технически университет

За двадесет и осма поредна година възпитаниците на ПГ по КТС- град Правец прекрачиха училищния праг с нови надежди и увереност по пътя на знанието. Заедно с тях, техните преподаватели посрещнаха осмокласниците, които тази година са общо 116 ученика в 4 паралелки, в две специалности  – „Системно програмиране” и „Компютърна техника и технологии”. На откриването на новата учебна година присъства официална делегация от Китай – културният съветник на Посолството на Китай у нас – г-н Ин Янли и културното аташе г-жа Гу Фан. Гости на тържеството бяха доц.Пламен Вачков – Председател на Училищното настоятелство, доктор на техническите науки и председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС),  доц. Румен Трифонов – зам.декан на факултета по компютърни системи и управление в Технически университет-София, Мила Манчева – Началник на Регионалния инспекторат по образование-София регион. Сред официалните гости бе основателят на ПГ по КТС – проф. Павел Мартинов, Румен Гунински-кмет на Община Правец, Председателят на Общински съвет-Правец Николай Яхов, Димитър Найденов.

Г-н Трифон Трифонов – директор на ПГ по КТС, даде старт на първия училищен звънец, като преди това приветства своите възпитаници. След това по традиция бе издигнат националният трибагреник под звуците на химна на Република България.

С много любов, Ралица Дамянова от пети курс, от името на по-големите възпитаници към

първокурсниците поднесе приветствие с обещанието , че ще им помагат във всяко добро начинание.

От името на своите съученици – първокурсници, Стефани Минчева, в поздравителното си слово, не скри вълнението си от сбъдването на нейната мечта и на много нейни връстници да бъдат възпитаници на едно от най-предпочитаните средни училища: „Обещаваме да се учим и да спазваме традициите на училището, да пазим и допринесем за авторитета на вече нашето училище. Благодарим на вас родители за подкрепата да изберем ПГ по КТС. Искрено се надяваме да оправдаем гласуваното ни доверие. Пристъпваме плахо, но знаем, че не сме сами и това ни дава сила и увереност. Надяваме се на трайно приятелство с по-големите ученици, да се обичаме и подкрепяме”.Много настроение и стил внесоха момичетата от Мажоретния състав към училището, заедно с момчетата от Младежкия духов оркестър към на ПГ по КТС-Правец .

След официалната част бе проведена първата среща с родителите на осмокласниците. На нея д-р инж.Трифон Трифонов-Директор на училището представи  преподавателите, които ще въведат учениците в отделните хуманитарни и технически науки.  На родителската среща стана ясно, че интересът към учебното заведение през последните няколко години бележи огромен ръст. По време на кампанията по прием на ученици тази година в двете специалности има класиране на 99 ученици-резерви. Заинтригуваща бе срещата на първокурсниците с  проф. Мартинов,доц. Румен Трифонов от ТУ-София и изнесената лекция от доц.д-р инж. Пламен Вачков.

Събитие бе и откриването на 3D-лаборатория с най-новите компютърни системи. Новата придобивка е по проект на ОП „Развитие на човешките ресурси“ ”- BG 051PO001-4.3.05-0022 „ Образователни паркове за развитие на професионалното знание и компетенции в областта на компютърните технологии и системи в колаборация в ИТ сектора“ .

Тя ще даде възможност на учениците от по-горния курс да работят по-тясно в сфератана компютърните технологии и системи.

На добър час!

И нека новата учебна година бъде успешна и усмихната!