Отлично представяне на наши ученици на Национално състезание по информационни технологии в Благоевград

Дата:

От 21.03.2014г. до 23.03.2914 се проведе ШЕСТОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ в Благоевград.  В състезанието участваха ученици от Правец, Благоевград, Шумен, Сандански. Русе, Разград, Враца и други области на страната. Участниците се състезаваха в различни категории: Web сайтове,  Интернет приложения, Компютърни презентации, Мултимедийни клипове. Участие в състезанието взеха Ясен Гергиев Георгиев – ученик в 8 клас /132/ и Христо Димитров Димитров – 9 клас /121/ от ПГ по КТС – Правец .

След отличното  им представяне на олимпиадата по информатика и информационни технологии в Ботевград, двете момчета отново заеха призовите места. В категория Web сайтове Ясен Георгиев се класира на първо място, за което беше награден с купа и грамота, Христо Георгиев достойно зае второ място в категория Интернет приложения и също получи купа и грамота . За отличното  представяне на учениците, Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи  получи  награда- печатащо устройство.

Инж.Венета Божинова, която е техен преподавател, ръководител и в случая придружаваща победителите,  развълнувана и впечатлена разказказва: На връщане от Благоевград Ясен цитира латинскaта фраза на Юлий Цезар „Veni, vidi, vici“  – В превод „дойдох, видях, победих“!

Заслужени поздравления за отличното им представяне получиха  от ръководството на ПГ по КТС. Те пожелават на своите ученици „Да  продължават с този ентусиазъм, да вярват, че положеният труд и знания се възнаграждават. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС“!