Отлично представяне на ученици от НПГ по КТС на олимпиадата по информационни технологии

Дата:

Ученици от Национална професионална гимназия по компютърни технологии и системи – гр. Правец участваха със свои проекти на олимпиадата по ИТ в две направления: „Приложни програми“ и „Мултимедийни приложения“.
Мартин Гаврилов, Иван Христов, Иван Николов и Денис Иванов – в 8 клас / 181, Иван Атанасов и Валентина Максимова – в 9 клас /171 със своите проекти се състезаваха в направление „Приложни програми“.
Ангел Чорбаджиев и Михаил Василев – в 12 клас /142 се състезаваха в направление „Мултимедийни приложения“.
На областния кръг, който се проведе на 05.03.2019 г. в ППМГ
„Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Ботевград, всички ученици се представиха отлично и бяха предложени от областната комисия за участие в следващия кръг на олимпиадата.

Национална комисия оценява предложените проекти за участие в националния кръг на олимпиадата.
Проектът „Виртуална разходка в НПГ по КТС – гр. Правец“, разработен от Ангел Чорбаджиев и Михаил Василев, беше класиран за участие в националния кръг, който ще се проведе от 10.05.2019 г. до 12.05.2019 г. в гр. Враца. Ръководител и на двамата е г-жа Елена Първанова.

Учениците и ръководството на НПГ по КТС се гордеят с постигнатите резултати от всички участници в олимпиадата. Поздравява ги, а на Ангел и Михаил пожелава УСПЕХ и в националния кръг на олимпиадата!