Още две нови придобивки в ПГ по КТС – град Правец

Дата:

В Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец към ТУ – София бяха открити изцяло обновеният кабинет по физика, оборудван със съвременни компютри, и изцяло обновената заседателна зала. Те са и поредното дарение от Иван Борисов Борисов – възпитаник на УКТЦ от випуск 87. Той е и част от Сдружение „УКТЦ ЗаВинаги“, създадено по повод 30-годишнината на ПГ по КТС – град  Правец .

На тържеството присъстваха: проф. д-р Даниела Гоцева – декан на факултет Компютърни системи и управление към ТУ и научен ръководител на ПГ по КТС от ТУ-София,  проф. д-р Павел Мартинов, доц. д-р Пламен Вачков – Председател на УН на ПГ по КТС,  Христо Андреев – началник РУО – София регион, Илонка Славчева – началник ИОМД – София регион, Румен Гунински- кмет на Общината, инж. Николай Яхов –  Председател на ОбС, Стефан Капитанов – бивш зам.директор на УКТЦ  и Димитър Найденов – Председател на Обществения съвет към Общината, членове на Сдружение „УКТЦ ЗаВинаги“, преподаватели, ученици и служители.

Трифон Трифонов – директор на училището изтъкна, че преди години проф.д-р Мартинов е сложил началото на използването на IT технологиите в образованието. Нещото, което най-много радва ръководството и колектива на училището днес е невероятната любов на възпитаниците им, която се връща в годините чрез техните дарения. Подчерта, че в училището бивши ученици няма – всеки, който е минал през класната стая на училището, той е  УКТЦ-ар за Винаги

Изказа своята най-сърдечна благодарност на Иван Борисов и на Сдружението„УКТЦ За Винаги“. Не пропусна да сподели, че тази грижа, тази любов и тази преданост към училището имат изключително възпитателно въздействие за всички ученици. Трогателни бяха думите „Вие бяхте нашето семейство и все още сте!“ – думи, изречени преди време от членове на Сдружение „УКТЦ За Винаги“.

Г-жа Цолова, преподавател по физика изрази своето удовлетворение от напълно обновения кабинет, в който тя и нейните ученици вече ще се чувстват кат част от глобалния свят на IT технологиите. Тя пък от своя страна направи презентация за  иновативните възможности за работа в кабинета, както и работата по европейски проект SCENTIX. За финал на това мило тържество г-жа Цолова използва думи на Марк Дюранду – Генерален директор на „Европейска училищна мрежа“ –  „Учителите се нуждаят както от идеи, така и от насърчаване за прилагане на иновативните методи за обучение“ –

Във физкултурния салон – също дарение на Иван Борисов, дефилираха  Мажоретния състав и Духовия оркестър към гимназията.

На работна среща членовете на Сдружение „УКТЦ ЗаВинаги“ , представители на Училищен Ученически Съвет и изявени ученици разгледаха и се спряха на предстоящи мероприятия и дейности за утвърждаване на обществения престиж и популярност на ПГ по КТС в България и в чужбина. А това е е и основната цел на Сдружение „УКТЦ За Винаги“.

Етикети: ,