Покана за участие в поредната обучителна програма на LIMEACADEMY

Дата:

От 14.02.2022 година започва следващата обучителна програма на LimeAcademy.  Иван Атанасов Атанасов от курс 174 успешно завърши академията.

Получихме покана от г-н Евгени Енакиев- изпълнителен директор, ученици от нашето училище да се включат в програмата.

Какво е LimeAcademy?
Двумесечна обучителна програма за програмисти които имат желание да научат блокчейн програмиране. Всеки обучителен сезон е дълъг 8 седмици.  Следващият обучителен сезон ще започне на 14 февруари.Защо академия, а не стаж?
На практика целта на академията  е да репликира ежедневието на блокчейн програмистите и архитектите от LimeChain. От първия ден на академията участниците получават достъп до цялото обучително съдържание + практическа задача върху която да работят за целия период на академията. Практическите задачи (проекти) изискват по около 10 часа заетост на седмица. С продължителност на един обучителен сезон от 8 седмици, това се равнява на 2 седмици практика на пълен работен ден.

Как се прави подбора на кандидатите?
На всеки кандидат се изпраща входна задача, за която трябва да се подготви и реши в даден срок.

Ще имат ли учениците помощ?
Да. Академията е организирана, така че всеки участник да има личен ментор (колега от dev екипа на LimeChain), който да насочва участника към правилния подход за решаване на практическата задача. Участниците имат достъп и до споделен чат, в който са включени останалите участници и всички 15 ментори, където също може да задават въпроси, да помагат на останалите участници и да създават приятелства.

За повишаване на вашия интерес, въпреки че цената на програмата е 2020 лв,  LimeChain има възможност да осигури стипендия (безплатен достъп) за 5 ученици от гимназията за един обучителен сезон, плюс възможността да получат потвърждение за изкаран стаж.