Предимства

Какво е специалното на нашето училище?

Обучението в НПГ по КТС  се извършва на лекционен принцип. Основните хардуерни и софтуерни дисциплини се водят на лекции от хабилитирани преподаватели на Технически университет, град София, а упражненията по всяка дисциплина са организирани на групи от квалифицирани преподаватели и асистенти.

Училището разполага с 15 лабораторни и компютърни зали, оборудвани със съвременни компютри и лабораторни макети, една лекционна зала със 160 места, две лекционни зали с по 115 места и две лекционни зали с по 60 места.

Предлагат се като свободно избираеми дисциплини и курсове по съвременни иновативни  технологии. Училището участва и работи по различни проекти.

Учениците  завършват образованието си в НПГ по КТС с изработка и защита на дипломна работа в  хардуерната  и софтуерната сфера. Това им дава възможност да работят и да се реализират изцяло в  областта на информационните технологии.

Професионализъм, иновация и работа в екип

Професионализъм, иновация и работа в екип
Професионализъм, иновация и работа в екип

Спорт и здраве

Спорт и здравеВ училището се обръща голямо внимание на здравето и физическото развитие на учениците чрез осигуряване на различни видове спорт, който те сами избират – тенис, баскетбол, футбол, аеробика, стрелба с лък, волейбол, спортно ориентиране, за които е осигурена модерна мултифункционална спортна площадка.

В първи курс се провежда задължителен ски курс, а втората година има задължителен курс по плуване.

В НПГ по КТС функционира и ученически спортен клуб. Отборите на училището са с престижни участия и печелят награди на областни, национални и републикански ученически игри.

Баскетболният отбор към училището е трикратен национален шампион и участва на два световни ученически шампионата. Отборът по тенис на маса печели първа награда на областното ученическо първенство.

basketball_team
basketball_team_prizes

Създадените  театрална трупа, духов оркестър и  мажоретен състав допринасят за духовното развитие на учениците.