Преподавател от Китай в НПГ по КТС-Правец

Дата:

Националната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец вече ще се радва на екзотичното присъствие на преподавател от Китай. Новият учител там е г-ца Ян Дзяли. Тя ще води часовете по китайски език, който се изучава като втори чужд език в училището.  Г-ца Ян е завършила Националния китайски университет в Пекин, специалност „Преподаване на китайски език като чужд“.

Днес в НПГ по КТС тя проведе своя пръв урок.

Учениците я посрещнаха, като й изпяха кратка китайска песничка, на която ги бе научила г-жа Гергана Муховска-преподавател по английски и китайски език в НПГ по КТС.

Първият урок на г-ца Ян в УКТЦ премина чудесно. На учениците им беше изключително интересно. Те гледаха заедно видеа, разговаряха с новия си преподавател, засега на английски език, писаха йероглифи. В междучасието директорът на гимназията г-н Трифонов покани новия преподавател на чай, за да сподели впечатленията си: „Очарована съм и от базата, и от учениците“-не скри възтогра си Янв Дзяли. След часовете тя се разходи из училищния парк, нахрани училищните любимци-пауните, отиде и до центъра на Правец.

Вече 6 години УКТЦ успешно си партнира с институт Конфуций София. Именно благодарение на това партньорство г-ца Ян Дзяли ще преподава китайски в Правец.