Прожекция на филма ,,Петя на моята Петя” в НПГ по КТС и среща с режисьора Александър Косев

Дата:

Прожекция на филма ,,Петя на моята Петя” в НПГ по КТС и среща с режисьора Александър Косев

 

На 20.03 в НПГ по КТС бе прожектиран филмът ,,Петя на моята Петя”. Инициативата е по проект, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

 

Лентата е част от селекцията на световната стрийминг платформа HBO Max.

,,Петя на моята Петя” е изцяло посветен и вдъхновен от личността и поезията на останалата завинаги на 17 поетеса Петя Дубарова. Филмът обаче не е биографичен и не разказва за живота й. Вместо това, Дубарова се явява пред друга, съвременна Петя, която също се сблъсква с трудностите на съзряването и несправедливия свят на възрастните.Този проект е един от малкото български филми с млад и почти непознат актьорски състав и тематика и история,насочена към подрастващите зрители. Може би и затова е толкова харесван от тях.

Да представи филма в училището бе дошъл не кой да е,а неговият режисьор – Александър Косев. След прожекцията той се запозна с учениците и с удоволствие отговори на всеки един от многобройните им въпроси. На тръгване режисьорът сподели,че по принцип избягва публичните изяви, но в НПГ по КТС би се върнал пак!