ПРОЛЕТЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК В ПГ по КТС

Дата:

 

На новоизградената мултифункционална спортна площадка в двора на ПГ по КТС на 19 март се проведе спортен празник „Първа пролет – 2014”. Спортното мероприятие е по инициатива на училищните спортни клубове на ПГ по КТС и ГПЧЕ „Алеко Константинов“, но домакин на игрите беше професионалната гимназия по компютри.

 

Ученици, учители и служители от двете гимназии прекараха заедно един ден в спортни занимания и игри. Спортният празник поднесе много положителни емоции и настроение.

През цялото време, отборите имаха активна подкрепа от своите съученици.

Мероприятието беше открито с футбол на малки вратички между юношеските отбори на ПГ по КТС и ГПЧЕ „Алеко Константинов“..

Веднага след тях се проведе футболна среща между момичетата от двете гимназии в Правец. След мача  между ученичките настроението се вдигна още повече със следващия спортен двубой между учители от ПГ по КТС , които премериха сили във футболна среща с колегите си от ГПЧЕ „Алеко Константинов“. Срещата беше много интересна и емоционална. Финалната среща, с която завърши спортното мероприятие бе оспорвана волейболна среща между учителките от двете гимназии.

Късметът беше изцяло на страната на ГПЧЕ “Алеко Константинов”.

 Всички участници в спортните игри получиха грамоти и купи. 

Организаторите споделиха, че днес всички са победители и се надяват спортното събитие да се превърне в традиция, като още отсега плануват да организират и спортен празник „Златна есен”, когато домакин на игрите ще бъде езиковата гимназия.