Първа пролет в ПГ по КТС с много награди и нови отличия

Дата:

Първият ден от пролетта донесе много настроение, радост и удовлетворение от постигнатите резултати, завоювани от ученици на Професионална гимназия по компютърни технологии и системи – град Правец.
Възпитаникът на гимназията Ясен Георгиев донесе първото място в надпреварата в „IX Национално състезание по информационни технологии“, организирано от Регионално управление на образованието Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски – Благоевград, VII СУ „Кузман Шапкарев“ – Благоевград. Той представи проекта си Leia, който ще създаде нов ден в календара на незрящите – този на тяхната независимост. Негов ръководител е гл. ас. д-р Явор Томов, а научен консултант – проф. Милена Лазарова.

Не може да бъдат пропуснати и имената на Паолина Петкова, Георги Чакъров и отново Ясен Георгиев за отличното им представяне на Областния кръг на олимпиадата по ИТ, в категория „Приложни програми“, проведена този месец в ППМГ „Асен Златаров“ – град Ботевград. Проектите на същите са предложени за допускане до участие ниво – национален кръг.

Поздравления и за учениците Георги Чакъров и Мартин Иванов , класирани за регионалния кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“. Те ще продължат да се състезават на 24-25 март в ТУ-Габрово.
И не на последно място нека отбележим и много доброто представяне на учениците Явор Цанков, Михаил Лютов, Мария Христова, Мартин Маринов и Иван Иванов, които взеха участие в областен кръг на олимпиадата по АЕ.

Ръководството на училището се гордее със своите ученици, поздравява ги за постигнатите резултати и им пожелава отлично и достойно представяне на всяко следващо ниво!

Етикети: , , , , , ,