Първо място за ученици от НПГ по КТС – гр. Правец на Националното състезание по ИТ в Благоевград

Дата:

От 23-25 март 2018 г. в гр. Благоевград се проведе  X Национално състезание по информационни технологии.  Целта на състезанието е ученици от V  до XII клас с отлични познания в областта на ИТ да разработят проекти в различни категории, които да представят и защитят пред национална комисия.

Ясен Георгиев и Радослав Стефанов от 12 клас -132 на НПГ по КТС – гр. Правец се  класираха на първо място в категория „Приложни програми“ с проекта си “Voto”

Voto е цялостно решение за електронно провеждане на парламентарни избори. Невъзможно е вотът на избирателя да бъде манипулиран. Също така, тази система може да спести доста финансови средства на държавата, тъй като хартия никъде не се ползва, а технологичните процеси са максимално оптимизирани.

Учениците получиха купа, грамоти за отличното им предствяне и предметни награди. Ще им бъде предложено да станат студенти в ЮЗУ ”Неофит Рилски” и/или  Технически университет гр. София.

Всички в националната професионална гимназия се гордеем с Ясен и Радослав, които не за първи път показват отлични знания и  професионално развитие. Поздравяваме ги и им желаем още много бъдещи успехи!

Етикети: , ,