Ректорът на Техническия университет лично връчи дипломите на випуск 15*

Дата:

 

Випуск 15* на НПГ по КТС днес официално получи своите дипломи.

Предвид мерките срещу корона вируса, церемонията се проведе на открито – в училищния двор. Специални гости на събитието бяха ректорът на Техническия университет –  проф. д-р на науките Иван Кралов, кметът на община Правец Румен Гунински – дългогодишен председател на настоятелството, доц. Пламен Вачков – настоящ председател на Училищното настоятелство  и един от основателите на учебното заведение, както и Иван Николов-главен секретар на ТУ-София.

Празникът започна с поздравително слово от директора на компютърната гимназия д-р инж. Трифон Трифонов, който поздрави випускниците с дипломирането и им пожела един много успешен старт в живота. Приветствие към абитуриентите отправи и ректорът на ТУ проф.Кралов. „Ние сме горди, че даваме основите на инженерното образование и креативната мисъл на програмиста още от училищната скамейка. Ще се радваме повечето от вас да продължат своето образование в Техническия университет, където сте добре дошли!“ – подчерта той.

Проф. Кралов отправи благодарност и към родителите на випускниците за подкрепата, както и към спомоществователите на училището за направените дарения. След това ректорът лично връчи дипломите на отличниците на випуска, които са 31.

Общият успех, с който завършва обучението си випуск 15*, е 5.11.