Спечелихме първо място на изложението – конкурс „Младежко техническо творчество” – Горна Оряховица

Дата:

Изложението – конкурс „Младежко техническо творчество” се проведе от 12.10.2017 г. до 14.10.2017 г. за втора поредна година в гр. Горна Оряховица.

В раздел „Училища” първа награда – 2000 лева и плакет на Община Горна Оряховица, заслужи екип на ПГ по КТС гр. Правец с ръководител инж. Венцислав Начев и учениците – Биляна Борисова, Мелина Велчева, Стефани Минчева, Десислава Балканджиева, Ивелин Стоянов, Радослав Тотев, Радослав Илиев, Велизар Кунов, Иван Спасов, Георги Чакъров за разработките Манипулатор за автоматизация на индустриално производство“,“ Ръка с компютърно управление“,Сумо роботи, PC/RGB термоконтролер„,“ Мобилен сонар„, Скоростомер„,“ Следящ линия робот„, както и с Хуманоидна-робо ръка и „Big Foot – крачещ робот, които са разработени съвместно с БАН.

В раздел „Академични институции” наградата от 1000 лева е за „Интегриране на мозъчен интерфейс с хуманоиден робот НАО”, разработен съвместно между проф. Анна Лекова от Институт по роботика към БАН и Ивелин Стоянов от ПГ по КТС и другата разработка е „Хуманоиден робот НАО, демонстриращ уроци по физика“ , разработен съвместно между доц. д-р Александър Кръстев и учениците Биляна Борисова и Иван Спасов от ПГ по КТС.
Наградите връчи зам. министърът на образованието Таня Михайлова.

“Тази година конкуренцията е много по-силна и разработките са много по-сериозни. Журито беше много затруднено в избора си. Но пък вие ни давате надежда, че България може да се превърне в модерна индустриална държава”, каза председателят на журито проф. Георги Попов.

“Доказвате, че професионалните гимназии и техническите университети не само имат бъдеще, но имат и добро настояще”, каза зам. министър Михайлова. Тя благодари на организатора на изложението инж. Владимир Григоров. “Институциите няма да се справят, ако няма такива хора, които да помагат. Пожелавам техническото мислене да се наложи, а инициативата в Горна Оряховица да продължи и да се разраства”, каза още
зам. министърът.

 

 

Етикети: , ,