Среща и ценни съвети за учениците ни – как да се борят с трафика на хора

Дата:

В ПГ по КТС – град Правец в голямата зала бе организирана  среща на ученици от различни класове с НПО „Кампания А21 България“, мотото на която е: „Вярваме, че заедно можем да сложим край на трафика на хора“. 

С интересни игри и анкета, поднесени и включени в тях и самите ученици, част от екипа на тази организация запозна гимназистите – Какво е трафик на хора? В това се съдържа набиране, транспортиране, прехвърляне, укриване или приемане на хора посредством заплаха, използване на сила, отвличане, измама, сексуална експлоатация, принудителен труд  или услуги, поставяне в положение на зависимост и други подобни.

Много полезни бяха тематичната презентация и видеофилма, които от своя страна, подкрепени от истински примери повишиха информираността относно този проблем. Целта на това мероприятие бе фокусирана върху две много важни неща – как да бъде предотвратен този риск, за да не станеш жертва на подобно престъпление, и начините и връзките при необходимост, които гарантират възможно най-бърза и адекватна реакция при подобни ситуации.

Мероприятието бе в подкрепа и част от иницираните дйности в училището за борба с кибертормоза, който е поставен на фокус на тазгодишната ни кампания.

Етикети: , ,