Уъркшоп „I аm a mathematician“

Дата:

Като част от инициативата STEM Discovery Week 2019 вчера в НПГ по КТС беше проведено обучение от Maria Brauchle.  Темата на workshopa беше: „I аm a mathematician“.

Учениците бяха вдъхновени да учат математика и се запознаха с някои водещи аспекти на приложната математика. Голям интерес събуди обучението за използване на специалния динамичен софтуер Geogebra. Като резултат от обучението беше направата на „Валентинка“ като пулсиращо сърце. 

В организирането на обучението се включиха преподавателите Цеца Цолова и Ивета Манолова.

Инициативата се прехвърли и в часовете по математика – споделяйки своите впечатления с останалите, непринудено и спонтанно присъстващите се превърнаха в ментори по темата. Така в часовете СИП-Математика те с удоволствие представиха софтуера и възможностите му на своите съученици.

А ето и някои от коментарите:

„За мен беше много полезно и с удоволствие днес ще покажа на моя клас какво съм научил. Със сигурност ще го използвам и в бъдеще.“ – Станислав Момчилов.

„Познавам Geogebra отдавна, но очевидно не достатъчно. Не знаех, че може да решава толкова сложни задачи. Освен това, накара ме да погледна решенията от друг ъгъл и да правя изводи.“ – Валери Николов.

„Не знаех, че с Geogebra мога да направя нещо толкова динамично… например сърце 😊.“ – Поля Петрова.

„Много ми хареса. Очаквам да има и следващи подобни уъркшопи.“- Александър Диков.