Честит Ден на народните будители!

Дата:

image.png

„Един народ, който има съзнание, култура, писменост, наука, непременно ще има светла и трайна бъднина!“

Васил Друмев

Поколения будители отдадоха през вековната ни история своята преданост и стойностни патриотични дела в името на България. Те изковаха силата на българския дух, за да устои на бурите и винаги да се изправя нашият горд и изстрадал народ, за да понесе изпитанията, да посрещне предизвикателствата и да осигури бъдеще за идващите поколения. Със силата на знанието, на ума и словото будителите изградиха несломима духовна мощ, която ни създава като нация и ни прави хората, които сме.

На  1 ноември България отдава своето преклонение пред многобройните духовници и книжовници, които са успели да съхранят българския език и култура и са изградили най-здравите и дълбоки корени на нашата нравственост.
Нека си припомним всички светли личности, посветили живота си на една свещена цел – да видят народа си буден и свободен! Това са хилядите знайни и незнайни книжовници, просветители, духовници, творци, общественици, борци за свобода. На всеки от тях – поклон! Нека помним и тачим богатото си културно-историческо наследство, предадено ни от тях и да бъдем достойни наследници на традициите на цял един народ.
Продължавайте делото на будителите, съхранявайте родолюбието, изградете мост, по който нашите деца да пренесат българщината в бъдещето.
В ден като този искаме да отправим най-искрени пожелания за здраве и благополучие и към всички учители. Вие, с всеотдайната си работа и труд, се превърнахте в истински будители в полза на обществото.
Честит празник на продължителите на великата традиция!
Честит празник на духовността!

От ръководството.