Честит 24 май, скъпи учители, служители, ученици!

Дата:

Уважаеми учители и служители,

Скъпи ученици,

Поздравявам Ви най-сърдечно с 24 май – Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура!

Това е празник на духа, но и на духовността; на знанието, но и познанието.

Ден, в който да сведем глави на признателност пред нашите първоучители, но и в който гордо да вдигнем чела за това, че сме българи и че точно „ний сме дали нещо на света/ и на вси славяни книга да четат!“.

Няма по-голяма сила от знанието. То отваря врати и пресича хоризонти, запомня миналото и чертае бъдещето! Преобръща времето, но и твори самото време!

Затова искам да изкажа своята голяма признателност към Вас, скъпи учители, които неуморно и всеотдайно просветлявате младите умове, възпитавате и направлявате.

Благодаря Ви за труда и упоритостта, за умението да се справяте и с трудности, и с предизвикателства! За това, че не само винаги сте в крак с времето, но и че променяте самото време.

А на вас, мили ученици, искам да пожелая здраве и дръзновение, целеустременост и  постоянство. Защото ключът към всеки успех са именно знанието и познанието. С този ключ ще можете да отворите всяка врата, особено тази, която е на пътя за голямото бъдеще.

Не забравяйте, че във вашите ръце е точно сега да изковете този ключ. Пълноценно и рационално използвайте времето си, за да бъде то ваш най-добър съюзник и приятел.

Честит празник!

Д-р инж.Трифон Трифонов – Директор на НПГ по КТС-гр.Правец