Чисто нова кухня подари на общежитието четвъртокурсник от НПГ по КТС

Дата:

Възпитаникът на националната гимназия по компютърни технологии и системи Виктор Веселинов Кънчев направи стахотен подарък на училището. Четвъртокурсникът от курс 153 дари чисто нова и напълно оборудвана кухня за общежитието, която ще могат да ползват всички ученици, жиеещи там. Кухненският блок е с котлони, фурна, аспиратор и всичко необходимо за приготвяне на топла и здравословна храна. За удобство има инсталирани и две перални машини.

„Идеята да направя нова кухня в общежитието ми хрумна спонтанно. Аз самият живея в общежитието вече четири години и съм наясно от какво имаме нужда. Реших, че една нова кухня определено ще е доста полезна за всички ни“-сподели Виктор.

„Това е моят начин с един малък жест да изразя своята голяма благодарност към любимото училище, което ми даде и продължава да ми дава много! Обещах си с първите пари, които получа като програмист, да направя нещо хубаво за училището“-уточни още той.

Виктор Кънчев е от Велинград и е един от най-добрите програмисти в НПГ по КТС. Макар все още да е ученик, той изпълнява голям проект на американска компания и заедно с още 15 души участва в разработването на революционно уеб приложение.

Директорът на НПГ по КТС д-р инж Трифон Трифонов изказа специална благодарност на Виктор. Той адресира благодарствено писмо и до неговите родители за това, че са възпитали в сина си личност с добродетели.

„Не за първи път наши ученици изразяват своята благодарност към училището с подобни жестове. Много бивши наши възпитаници правят дарения /едни изградиха модерен физкултурен салон и заседателна зала, други оборудваха компютърни зали, трети направиха съвременни кабинети/. Но за първи път дарение прави настоящ ученик. Благодаря на Виктор Кънчев за прекрасната инициатива и за благородната постъпка, чиято морална стойност е изключително ценна. Защото тя съдържа посланието на личния пример и кода на благодарността към училището, което дава най-ценния ключ към голямата врата на живота-знанието и уменията“.