20 ноември – Световен ден на детето и тематични презентации относно правата на децата и Ден на възпоменание на жертвите от ПТП

Дата:

Периодът 14- 20 ноември бе обявен за „Седмица на правата на децата“. По идея на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) и относно тази кампания, Професионална гимназия по компютърни технологии и системи- град Правец се включи с интересна презентация под надслов „По-силни сме, когато имаме права!“

Презентацията бе изготвена от екип ученици – представители на Училищен ученически съвет, с подкрепата на ученици от Клуб „Моят глас е важен“ по  проект на МОН „Твоят час“.  Тя бе предложена на вниманието на всички ученици от осмите класове и предизвика голям интерес.

Целта бе да се запознаят с правата си  и не само, а и да повярват, че правата на децата не са нещо само написано на хартия, а че трябва да ги прилагат всеки ден, и че важат за всяко дете.

Презентацията „Всички ние на пътя“ бе подготвена, представена и посветена на Деня на възпоменание на жертвите от пътно транспортни произшествия, а  учениците от петите курсове, които са пълнолетни и с право на шофиране получиха листовки с основните правила на безопасно движение.

Ръководството на училището поздравява и благодари на всички съпричастни с мероприятието!

Етикети: , , ,