Мениджър за един ден

Дата:

В инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“,  дейно участие взеха  осемнадесет ученика от ПГ по КТС, гр. Правец.

Компании – домакини бяха: “Мусала софт” – София; Община Правец; “Сименс”;  Районен съд – гр. Ботевград; “Ники ООД” – Правец; в-к “Балканец”; “Атлантис-нет” – Ботевград; “Гриппа ООД” – Правец.

Целта на тази инициатива е учениците да участват и  преживеят един истински работен ден. След края на работните срещи всички бяха много развълнувани, впечатлени от прекрасното и професионално отношение на своите “работодатели” и са спокойни за своята бъдеща реализация.

Избраните от водещата софтуерна фирма “Мусала софт”, Андрей Маринов Атанасов, Росен Насков Христов  и Цветан Станиславов Иванов,  участвали  в инициативата „Мениджър за един ден“, които присъстваха и на откриването в хотел “Шератон”, придружени от г-жа Даниела Методиева – преподавател по икономика и представителите  на софтуерната фирма, разказват:

Посрещнати бяхме много топло и от много мади хора. Впечатлиха ни младите и усмихнати хора, които работят с толкова ентусиазъм. Те ни накараха с поведението си, бързо да се почувстваме като част от тях. Денят беше изпълнен с много полезна информация за нас. За първи път видяхме офиси в различни цветове, толкова много техника, обзаведена с най-добрите технологии и системи за видео-разговори,  за първи път видяхме стая за отдих, в която се предлагат  разтоварващи забавления. Навсякъде се влизаше с баджове.Много бяхме впечатлени и от това, как се кандидатства за работа в тази фирма. След, което изненадващо от “HR”отдела с IQ тест и тест по програмиране,  тестваха нашите възможности и ние сме щастливи от показаните резултати, заради които получихме предложение да бъдем част от тях като техни стажанти.

А в професионален план, се запознахме с  дейността им. Представиха ни презентация, свързана с Android OS и  Android приложения. Запознахме се и с невероятните възможности на професионалиста.

Върнахме се изморени,но напълно удовлетворени от това, което научихме и това, което дадохме от себе си.  Този ден за нас беше един житейски урок, който остава завинаги! Доволни сме ,че успяхме да защитим и имиджа на нашето училище!