Ученици от столично училище посетиха нашата гимназия

Дата:

Ученици и учители от 61 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. София посетиха Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи  във връзка с Европейската седмица на програмирането. Тази година тя се провежда между 5 и 20 октомври.

Директорът д-р инж. Трифон Трифонов приветства всички гости и накратко разказа интересни факти, свързани със създаването на гимназията. След това той представи възможностите и предимствата за професионално развитие след завършване на  НПГ по КТС.

Преподавателят Венцислав Начев-самият възпитаник на професионалната гимназия, разказа на децата какво точно представлява компютърът.

След това всички гостуващи ученици посетиха „Клуб Роботика“. Там разгледаха макети, направени от възпитаници на НПГ по КТС, които се управляват чрез мобилни приложения от телефон.

Учениците с интерес надникнаха и в музея на компютрите, като особено се впечатлиха от първия компютър „Правец“, произведен в България за масова употреба.

Накрая всички заедно се опитаха да сглобят разглобен компютър.

На тръгване много от децата споделиха, че са истински впечатлени от училището и със сигурност ще изберат да продължат образованието си в НПГ по КТС-Правец.