Schwarz IT България награди най-добрите в Олимпиадата по програмиране

Дата:

Schwarz IT България и Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи продължават своето успешно партньорство.

За трета поредна година се проведе „Шварц ИТ Олимпиада“, която премина при голям интерес. В нея взеха участие 50 ученици от втори до пети курс. Състезанието се проведе на 17 март и в него възпитаниците на училището показаха своите възможности в областта на програмирането.

На 24 март компанията, която има за важна цел внедряване на бизнеса в образованието, обяви победителите в Олимпиадата и раздаде награди на най-добре представилите се ученици. Те получиха и предложение от компанията да станат стажанти в „Schwarz IT България“, а след като завършат средното си образование – и възможност за двугодишен договор за работа.

Ето и най-добрите в състезанието:

1.На първо място се класира Ния Николаева – 18220

  1. Втори е Иван Атанасов – 17114
  2. Александър Белчев – 19402
  3. Димитър Василев Димитров – 17113
  4. Радослав Колев – 17330

“За нашата компания е важно да имаме тясна връзка с образователната система и по този начин чрез нашия опит да развиваме възможностите на учениците. Благодарим на ръководството на НПГ по КТС-гр.Правец за тази възможност“ – заяви в края на церемонията по награждаването Денислав Димитров-мениджър инфраструктура и администрация в „Schwarz IT България“.

Schwarz Group е водеща международна търговска компания с 458 000 служители по целия свят и над 12 500 магазина в повече от 30 страни. Състои се от двете подразделения за търговия на дребно Lidl и Kaufland и е със седалище в Neckarsulm в Баден-Вюртемберг. Schwarz IT Bulgaria е силен технологичен партньор на цялата група Schwarz. Като централен доставчик на ИТ услуги, Schwarz IT отговаря за избора и предоставянето на ИТ инфраструктура, ИТ платформи и бизнес приложения. Като непрекъснато взема предвид текущото технологично развитие, Schwarz IT идентифицира иновативни възможности за действие. В тясно сътрудничество с отделите, Schwarz IT разработва професионални и ефективни ИТ решения. Като цяло Schwarz IT отговаря за ИТ в повече от 12 500 локации в Schwarz Group в над 30 страни по пътя към търговия 4.0. Schwarz IT е дигиталното сърце на групата Schwarz.