Youthꞌs voise със страхотен спектакъл – „Сблъсък на стихии“

Дата:

Това е гласът на младите! Той ще сблъсква Земята, Огъня, Въздуха и Водата, за да създаде една нова земя, наречена България!

Тези думи завладяха младата аудитория – съученици и приятели, изпълнили залата, за да се насладят на изкуството и таланта на 25-те момчета и момичета от група Youthꞌs voise.  Не липсваха и хора „със сребро в косите“, които си тръгнаха с увереността, че младите знаят какво правят.

Спектакълът, дело на младия режисьор Стефан Борисов и неговите приятели, започна с легендата за стихиите: Двамата братя – Огънят и Въздухът и двете сестри – Водата и Земята. За тяхната кавга и божието наказание…

Една по една бяха представени стихиите:

Земята – с откъс от разказа „По жътва“, разкриващ трагедията на селяците, предизвикана от немилостивата природа.

Въздухът – с трейлъра за гордия дух на Балканджи Йово,  със силата на любовта на Гергана, предпочела бедността пред златото на везира и с песента „Повей, ветре“.

Водата – с легендата за Орфей и Евридика и песента „Росни ми, росни, Росице.

Огънят – с видеоклип за непобедимата му стихия.

И към всеки откъс – гордо се извива в различен ритъм българският танц.

Четирите стихии отправиха своето послание към залата: „Ние сме зависими една от друга и заедно създадохме света. И не забравяйте – бъдете хора!“

Спектакълът младите хора посветиха на своя незабравим приятел и брат – Иван Димитров, когото загубиха през 2019 година.

Един великан на сцената и в живота! Човекът, който и дори да не е сред нас, винаги ще носим в сърцата си! Защото той е нашият пример и нашата мотивация да продължим напред! – говори Стефан. Прожекторите угасват и под звуците на „Притури се планината“  цялата зала се изправя на крака със светнали фенерчета.

Спектакълът завърши с благодарността на младите таланти от НПГ по КТС към НЧ „Заря 1895“, към община Правец и към ОУ „Васил Левски“, гр. Правец за сътрудничеството и помощта. Те получиха специален Поздравителен адрес от Юнона Кириакиду, техен верен партньор и почитател.

Текст и снимки: „Правешки глас“